Witte y Solà, de Sant Fost, celebra el 50è aniversari

L’empresa, d’origen familiar, compta amb una plantilla de 130 persones

Economia

Witte y Solà, empresa de Sant Fost de Campsentelles especialitzada en la fabricació de tubs-envàs d’alumini i laminat per al sector farmacèutic i cosmètic, celebra aquest mes el seu 50è aniversari.

Actualment, Witte y Solà compta a Sant Fost amb sis línies de producció de tubs d’alumini i una de tub laminat, compta amb una plantilla de més de 130 persones, factura uns 15 milions d’euros, exporta el 40% de la seva producció i treballa per a les empreses farmacèutiques més importants de l’entorn. 

Durant aquests 50 anys, Witte y Solà s’ha transformat i adaptat per ser referent en qualitat i servei. En aquest sentit, el volum d’inversions que afronta cada any –proper al milió d’euros– li ha permès mantenir una estructura segura i diversificar diversificar en productes alternatius al seu producte estrella, com el tub laminat o la botiga en línia (mistubos.com).

L’empresa familiar va ser de les primeres companyies del sector a obtenir certificacions de qualitat sobre normes de correcta fabricació i gestió mediambiental. A més, també va ser la primera a instal·lar una sala blanca en el seu procés de fabricació el 2007 i actualment està arrencant una unitat de producció de tubs laminats per abastar el sector dermoestètic i de cura dental. 

D’altra banda, Witte y Solà forma part de nombroses associacions, com l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès, el CEAM o el Packaging Clúster, i col·labora periòdicament amb ACC1Ó, la Universitat de Barcelona o amb altres entitats privades per desenvolupar, per exemple, l’EcoTubo: una versió del seu producte tradicional fabricat a un cost menor, amb menys materials i una petjada de carboni notablement inferior a l’habitual.

Des de fa poc la tercera generació de la família propietària s’ha posat al capdavant de la gestió, que juntament amb un comitè de direcció renovat estan impulsant canvis en la cultura i en la política de l’empresa que assegurin la rendibilitat sostenible i la contribució al desenvolupament del territori.

Per celebrar aquest aniversari, l’empresa celebrarà aquest dissabte al vespre una festa ambientada en el flower power dels anys 70. Serà al Mas de Sant Lleí de Vilanova del Vallès, amb un sopar, música i sorpreses. 
 

Edicions locals