Tercer tall de subministrament elèctric a Sant Fost en dues setmanes

Endesa instal·larà un laboratori elèctric al municipi per determinar l'origen de l'avaria

Societat

El tall de subministrament elèctric que ha afectat fins a 2.814 clients de Sant Fost aquesta matinada i matí de dilluns –el tercer en dues setmanes– ha portat l'Ajuntament a requerir una reunió urgent amb Endesa per demanar explicacions sobre les deficiències del servei, una reunió que se celebrarà aquest dimarts entre responsables municipals i el responsable de zona d'Endesa.

La companyia ha admès que els talls freqüents són originats per una avaria que a hores d'ara encara no s'ha localitzat però que prové dels cables soterrats que hi ha al municipi, motiu pel qual s'instal·larà un laboratori elèctric per analitzar la xarxa, localitzar l'avaria, obrir si cal una rasa i reparar-la.

Endesa també ha explicat que Sant Fost de Campsentelles es troba al final d'una línia elèctrica i que és un municipi que no està interconnectat ni té accés a línies procedents d'altres municipis, de manera que quan es produeix una avaria com aquesta no es pot reestablir el subministrament d'una manera ràpida canviant la font d'alimentació.

A més, indica la companyia, l'avaria es produeix en un punt soterrat, cosa que fa més costosa la localització i reparació de la incidència. 

Talls freqüents
Es dóna el cas que el tall de subministrament elèctric d'aquest dilluns, que ha començat a les 4.28 h i ha quedat resolt a les 12 h, és el tercer d'aquestes característiques que es produeix en diversos carrers dels veïnats de Mas Corts, la Conreria i Mas Llombart de Sant Fost en només dues setmanes.

El primer tall es va produir al vespre-nit d'entre el 5 i el 6 de març i va durar unes 10 hores, mentre que el segon es va produir entre el dimecres 15 i el dijous 16 de març i també va durar unes 10 hores, en aquest cas al mateix tram de línia que l'avaria d'aquest dilluns.

En tots tres casos la companyia ha habilitat diferents grups electrògens –fins a tres aquest dilluns– per poder resoldre temporalment la incidència.

Edicions locals