Xavier Pérez recull en un llibre la història del Seminari de la Conreria

El santfostenc presentarà l'obra dissabte acompanyat de personatges vinculats al centre com l'exrector Antoni Oriol o l'exprofessor Francesc Nicolau

Societat

El Seminari Menor de Barcelona de la Conreria, primer com a seminari i a partir del 1971 també com a col·legi obert, forma part de la memòria històrica de Sant Fost i el Baix Vallès. Ara, l'historiador santfostenc Xavier Pérez recull les imatges de gairebé 60 anys de trajectòria en un llibre que es presentarà aquest dissabte a la sala d'actes de l'antic Seminari de la Conreria.

L'obra amb el títol Història gràfica del Seminari Menor de la Conreria (1940-1998), ha estat escrit i editat pel santfostenc Xavier Pérez, llicenciat en Història i diplomat en arxivística i exalumne de la Conreria de 1977 a 1983. El llibre compta amb més de 80 imatges, un resum d'història del Seminari i els testimonis escrits d'alguns superiors, professors i exalumnes.

A la presentació, que es farà a les 18 h a la sala d'actes de l'antic Seminari de la Conreria (Tiana), l'autor estarà acompanyat d'un seguit de persones vinculades al centre durant els seus anys d'història. Seran Antoni Oriol, rector i vicerector de 1971 a 1992; Jordi Sotorra, vicerector i administrador de 1960 a 1994; Francesc Nicolau, professor de 1959 a 1998; i Josep M. Turull, exalumne de 1980-1983 i actual rector del Seminari de Barcelona.
 
L'acte, presentat per l'exalumne Mn. David Abadías, també comptarà amb l'actuació musical de Gregori Sànchez, exalumne i exprofessor. Presentarà l'acte Mn. David Abadías, exalumne. La presentació vol ser també un gran acte de trobadament i agermanament entre tots els antics alumnes i professors de la casa.

Actualment la Conreria és una casa de colònies gestionada per la Fundació Pere Tarrés.
 

Edicions locals