L'empresa Visoren lliurarà els pisos de lloguer jove al setembre

Després de dos anys de la col·locació de la primera pedra, la constructora Visoren ha enllestit els pisos de lloguer de protecció per a joves de Can Corominas, que es lliuraran als seus arrendataris al setembre.

Societat

La promoció de 40 habitatges d’entre 39 i 66 metres quadrats es van sortejar entre les 61 sol·licituds presentades per joves de la població de 18 a 35 anys.

Tot i que en un primer moment l’oferta dels pisos se situava entre els 153 i els 250 euros mensuals, el preu final ha patit un increment d’uns 100 euros una pujada que s’explica per paràmetres econòmics i socials que marca la Generalitat que és qui fixa el preu dels habitatges de protecció, segons informen fonts municipals. “L’Ajuntament no hi pot fer res en aquest sentit”, explica el regidor de Joventut, Antoni Piñero, que assegura que l’increment podria haver estat major ja que, un cop començada l’obra, va entrar en vigor una normativa que pujava la catalogació de la zona de Sant Fost i que “hagués obligat a pujar més els preus, però des del consistori es va lluitar perquè no se’ns apliqués”, indica. Un procediment burocràtic que, segons el regidor, ha estat la causa del retard en el lliurament dels pisos.
Per a la construcció dels habitatges, l’Ajuntament es va acollir a una figura legal novedosa per la qual ha destinat als pisos socials sòl municipal que era per a equipaments. Així, l’empresa Visoren tindrà la concessió de la gestió dels pisos 30 anys, moment en què passarien a ser de titularitat municipal.

 

Els contractes d’arrendament són per cinc anys amb la possibilitat de prorrogar-los cinc més “sempre que es continuin complint els requisits”, apunta Piñero. Sobre una possible opció de compra, el govern municipal no la  contempla, per ara, tot i que, un cop acabada la concessió “dependrà de les necessitats del poble”, diu.

Edicions locals