Treball obre un expedient sancionador contra Correus

Inspecció de Treball ha iniciat un procés sancionador contra Correus per la situació laboral dels carters, que des del maig de 2007 treballen amb dos barracons provisionals . L'empresa pública afirma que el trasllat a la nova oficina és imminent.

Societat

El procediment sancionador s’obre “per no haver realitzat l’avaluació de riscos laborals ni la planificació preventiva” de l’actual oficina.
La resolució arriba després que la UGT denunciés al gener les condicions en què havien de treballar aquests empleats que “han ofert un servei prou eficient tenint en compte la precarietat”, explica José Feijoo, responsable de la UGT del sector Correus. Sobre l’expedient sancionador, Rubén Valdés, delegat de Seguretat i Salut Laboral del sector postal de la UGT a Barcelona, apunta que “Correus prefereix pagar les sancions interposades per la Inspecció de Treball abans que dur a terme una veritable cultura preventiva en seguretat i salut laboral”, opina Valdés.

TRASLLAT IMMINENT

Per la seva part, Manel Rey, director de Correus a Catalunya, ha explicat a CONTRAPUNT que Inspecció de Treball “tenia coneixement que la situació dels barracons era excepcional i provisional” i opina que amb el trasllat a les noves instal·lacions de l’Ateneu “aquest tema se solucionarà i quedarà tancat”, diu. Rey assegura que l’empresa que està fent les obres d’adequació de la nova oficina lliurarà l’obra aquest dilluns i que, si els arquitectes de Correus donen el vistiplau, el trasllat es farà efectiu abans d’acabar el mes.

Edicions locals