Sant Fost tindrà un pressupost per a 2014 de 8,4 milions

Es preveuen 460.000 a inversions, sobretot destinats a via pública, i l'inici de la construcció del Mercat Municipal

Política

Sant Fost de Campsentelles disposarà l’any vinent d’un pressupost de 8.422.344 euros, que es preveu aprovar aquest dijous a la nit en un ple extraordinari. El govern apunta que prioritza les polítiques que afavoreixen les persones i destaca projectes com l'estesa de la fibra òptica al polígon i la construcció del Mercat Municipal.

L’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, en un acte obert la setmana passada ja explicava les característiques de la proposta del govern, en un acte obert a L’Ateneu. Sanmartí assegurava que “només obrir la paradeta ja costa 4.464.950 euros”, entre el capítol de personal (2.530.000 euros) i despeses de funcionament (1.934.950 euros), destinats a neteges, consums, manteniments, recollida d’escombraries, etc. Segons el govern, després d’aquestes “despeses imprescindibles”,  opta “per la prestació de serveis complementaris que afavoreixen les polítiques cap a les persones”, com els 308.000 euros a benestar (un 51,35% més des de 2009), els 158.200 euros a serveis d’ensenyament, els 208.233 euros per a transport urbà, els 246.020 i els 270.000  respectivament a activitats, equipaments i subvencions de cultura i esports. 

Projectes de futur
Els responsables municipals també detallaven quins són els projectes estrella del consistori. Així, Sanmartí explicava que es posarà en marxa el Club de l’emprenedor, amb l’edifici a punt d’acabar-se aquest desembre; que s’estendrà el servei de fibra òptica al polígon industrial i a equipaments municipals. “Això suposa tenir un polígon industrial al dia i competitiu per atraure empreses i inversions”, comenta Sanmartí, qui afirma que s’està en converses amb operadors per veure les possibilitats que la fibra arribi a la resta del municipi.

També es preveu la construcció i posada en marxa del Mercat Municipal a la zona de Can Corominas, que segons previsions municipals serà una realitat el segon semestre de 2014.

La partida d’inversions amb recursos propis de l’Ajuntament compta amb 460.000 euros, que sobretot serviran per a millores a la via pública. De fet, a aquest concepte (que inclou, per exemple, el manteniment del ferm dels carrers) es dedicarà el 26,74%, al qual se suma el 21,74% destinat a la xarxa de clavegueram. La infraestructura “és antiga i cal fer un manteniment exhaustiu i preveure emergències”, considera l’alcaldessa. També es faran inversions per a la gent jove, amb l’adequació d’un espai a la llera del Besòs, que ja es preveia enguany; per a l’escola bressol, que disposarà d’una marquesina al pati; per a la biblioteca, amb el tancament per facilitar el silenci a l’espai d’estudi, i maquinària per actuacions de Medi Ambient,  així com partides menors per a columbaris i nínxols al cementiri, i material informàtic i esportiu.

Recels per les multes
El pressupost fa una previsió de 650.000 euros de recaptació de multes dels infractors que captin les càmeres instal·lades aquest estiu. L’alcaldessa explicava que, d’aquestes, 405.600 euros revertiran a l’Organisme de Recaptació i a l’empresa que gestiona les càmeres, mentre que 244.400 permetran a l’Ajuntament incrementar els diners destinats a serveis socials i ocupació, i a reduir el cost de la recollida d’escombraries. De fet, el consistori proposa un pla d’ocupació que permetrà contractar temporalment 7 persones aturades de Sant Fost.

Amb tot, el regidor d’ERC, Xavier Conesa, que preveu votar en contra de la proposta pressupostària, considera que si es compleixen les previsions del consistori d’una desena de multes diàries, s’arribaria a la meitat de la quantitat pressupostada. A més, considera que l’equip de govern “menteix pel que fa a què es destinaran els diners de les multes i quan diu que les càmeres no són recaptatòries”.

Edicions locals