La Generalitat torna a oblidar el quart institut

La proposta de pressupostos del govern català preveu 300.000 euros per als pisos dotacionals de la ronda dels Pinetons

Política

La proposta de Pressupostos per a 2014 que aquesta setmana ha presentat el Govern català al Parlament de Catalunya manté a l’espera infraestructures llargament reivindicades des del Baix Vallès, com el quart institut d’ensenyament secundari de Mollet, que des de fa anys té un solar cedit al sector de la Vinyota i que funciona ja com a institució a l’edifici de la desapareguda escola universitària (EUPMA) de Mollet. Tant l’Ajuntament com la comunitat edicativa ha seguit reivindicant el nou edifici.

En els pressupostos de la Generalitat no només no es preveu la construcció d’aquest equipament, sinó que també queda en l’oblit l’edifici judicial a mig construir al costat de l’Hospital. El Palau de Justícia molletà es va començar a executar el 2010, en l’època del Tripartit, quan la molletana Montserrat Tura era consellera de Justícia. El govern convergent, però, mai ha mostrat la voluntat de prioritzar aquesta obra, que des de fa gairebé tres anys té col·locats els fonaments i el soterrani.
Ja en els darrers pressupostos de 2012, l’oposició reclamava a CiU la inclusió de partides per construir aquests equipaments a Mollet, però no va aconseguir una resposta positiva, com sí va succeir en el cas de la residència per a persones amb disminució de la Vinyota.

Els 90 habitatges i la C-17
També ICV-EUiA va ser escoltada quan reclamava una dotació per a desenvolupar el projecte dels 90 pisos dotacionals previstos des de fa anys a la ronda dels Pinetons. Ja en el pressupost de 2012 s’acabava incloent 60.000 euros en aquest concepte i, ara, la proposta per a 2014 preveu una partida de 300.000 euros per a “la segona fase dels 90 habitatges de la Ronda Pinetons”, una proposta, però, aturada des de fa temps.
Una de les inversions més importants que preveu el pressupost per a 2014 és la millora del ferm de la C-17 entre Parets i la Garriga, una mesura que va  més enllà dels interessos comarcals, però que indubtablement beneficia la ciutadania del Baix Vallès.
Les inversions per a 2014, però, continuen sent les mínimes en un pressupost de contenció que està supeditat al compliment de l’1% de dèficit fixat per l’Estat.

Equipaments supramunicipals
En total, el Baix Vallès tindrà  destinat 13.914.1155 euros en inversions reals, més de la meitat de la partida general del Vallès Oriental (23,5 milions). Amb tot, moltts  d’aquests diners es dedicaran a  infraestructures supramunicipals, com l’Institut de Seguratat de Catalunya a Mollet, que té diferents partides per valor de 90.000; el Circuit de Barcelona a Montmeló, amb 1.150.000 euros. I la majoria de  partides seran per pagar projectes que havien avançat ajuntaments, com els 2.359.555 euros de l’Institut Marta Mata de Montornès i les despeses  associades a la urbanització Sota el Molí de Montmeló (7.100.000).

Edicions locals