"La nova llei d'educació apuntala l'ensenyament privat"

El professor i sindicalista, Carles Rivas, i Adriano Rey (AJEC) a una xerrada sobre la LOMCE organitzada per la JSC

Política

El centre cultural de Can Butjosa de Parets va acollir divendres una xerrada sobre la llei educativa LOMCE, i els principals motius per anar a la vaga general del món educatiu convocada per a aquest dijous 24 d'octubre. En la xerrada, convocada per la JSC del Vallès Oriental, es va criticar la llei estatal perquè, segons els ponents, posa en perill l'educació pública, de qualitat, laica i en català per a tothom. 

A l'acte, presentat i moderat per les secretàries de Moviments Socials i Associacionisme i d'Acció Política de la JSC del Vallès Oriental, Laura Lozano i Carla Jo, respectivament, hi va participar el professor i sindicalista Carles Rivas, i Adriano Rey, secretari d'Acció Social de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

A la trobada, es va parlar sobre els principals punts i canvis que introudeix la LOMCE al sistema educatiu. Segons el professor Rivas, "la LOMCE apuntala l'ensenyament privat en el mercat educatiu, suprimeix Educació per la Ciutadania, recentralitza competències i intenta carregar-se el model d'inmersió lingüística".

Per la seva part, Adriano Rey va explicar que aquesta és una llei absolutament conservadora i ideològica, que fomenta l'adoctrinament dels alumnes sota els valors que inspiren el propi Govern del PP.

Edicions locals