"Construïm el país des d'aquí però des de Madrid l'hem de defensar"

Alfred Bosch, diputat d'ERC al Congrés, oferia divendres una xerrada a Sant Fost

Política

El diputat i portaveu d'ERC al Congrés de Madrid, Alfred Bosch, oferia divendres al vespre una xerrada a la Casa Bastinos de Sant Fost. En l'exposició, Bosch va defensar que la independència és una "necessitat urgent" per tenir un país "millor, més net i just" i, sobre la consulta, va assegurar que "no és tan fàcil que l'Estat impedeixi que la gent voti, per la mala imatge que es donaria al món".

Davant un auditori d'una cinquantena de persones, Bosch va apuntar quines són les coses que ha "après" sent diputat a Madrid. D'una banda, el diputat, reconeixia la feina feta per "tots els nostres predecessors, que es van deixar la pell. Hem de tenir present tota aquella gent que ens ha permès arribar fins aquí, que ens ha fet existir com a poble, i hem de fer l'empenta final".

Bosch, que és diputat i portaveu al Congrés d'ERC-RCat-CatalunyaSí, defensava la tasca del grup parlamentari a Madrid, i els continus contactes que des d'allà es poden fer amb mitjans i diplomàcia internacionals. "Construïm el país des d'aquí però des de Madrid l'hem de defensar".

Bosch considerava que s'ha de distingir entre l'Estat espanyol i la gent, el poble. "Hi ha molta gent a Catalunya que se sent espanyola i els hem de deixar clar que el procés d'independència també el fem per ells, per tenir plena llibertat i no veure'ns abocats a deixar el nostre país". Sobre el procés que el país està vivint, el republicà alertava que "hem de deixar clar que no anem en contra de ningú, ni de la nació espanyola. És vital perquè no hem de basar aquest somni en l'odi ni el rebuig a algú altre".

Pel que fa a la consulta, Bosch admetia que l'estat intentarà impedir la consulta, però assegurava que "una de les nostres fortaleses és la via democràtica. Un cop es convoqui, s'hauran de cridar observadors internacionals. Hem de demostrar al món que hem esgotat totes les vies possibles per fer el procés de la manera més democràtica possible".

Edicions locals