Sant Fost estudiarà vies per liquidar els impostos a l’Agència Catalana

El ple municipal aprova una moció que va presentar ERC i que va patir algunes modificacions

Política

L’Ajuntament de Sant Fost estudiarà les vies per liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributària Catalana. Dimarts, el ple municipal aprovava una moció presentada per ERC, que, en un inici, plantejava la insubmissió fiscal però que va ser replantejada per comptar amb el suport de regidors d'IUSF.

La proposta, plantejada en origen com un crit a la insubmissió fiscal i com a suport a la plataforma Diem Prou, rebia la desaprovació inicial d’Independents Units per Sant Fost (IUSF), que, per donar-hi suport, demanava un canvi en l’orientació de la moció. La proposta es va replantejar amb una variació que incorpora com a principal objectiu facilitar informació a la població sobre el canvi, i donar suport a una tramitació dels impostos ciutadans a l’Agència Tributària de Catalunya, sense recórrer a la insubmissió fiscal. La moció es va aprovar amb 5 vots a favor (CiU, ERC i dos vots d’IUSF), 7 abstencions i 1 vot en contra (PP).

El ple també va aprovar d’altres mocions com la presentada per IUSF i CiU en què es defensa l’actual designació de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs; i les presentades per ERC, en què es demanava que l’església no quedi exempta de pagar l’Impost de Béns Immobles (IBI) i  una altra de suport a l’escola catalana.

Edicions locals