“Sant Fost viu de les rendes del passat”

Carles Miquel Candidat de d'ERC a Sant Fost

Entrevistes 26-M

Carles Miquel
Carles Miquel

Sant Fost de CampsentellesAlbert Alexandre

Va estudiar ESADE i actualment compagina la tasca política des de l’oposició amb un projecte d’emprenedoria. Ha treballat a Montpeller o Albacete, i reconeix que en alguna època vital, “la Blackberry treia fum”. Però va fer un cop de cap per dedicar-se a la família. Va arribar a la política fa relativament poc, quan el van temptar des d’ERC. Té tres fills adolescents i està casat. Amant de l’esport, no amaga el seu gust pel videojoc en línia Clash of Clans que li serveix per desconnectar, ni el seu gust per la novel·la històrica. Carles Miquel avisa: “Qui em coneix, sap que quan se’m fica una cosa al cap no descanso fins aconseguir-ho”.

Després d’un mandat en què ERC ha dut a terme una fèrria oposició que en moltes ocasions l’ha enfrontat amb el partit que ha governat els darrers 25 anys, Independents Units per Sant Fost, els republicans i el PDeCAT s’han unit per crear una coalició que vol ser guanyadora. “Els dos partits ens vam despullar, ens vam obrir a la ciutadania que vol un canvi”, explica Carles Miquel per afegir que Sant Fost viu de les rendes del creixement del 2000, i si segueix funcionant “és gràcies a la feina dels funcionaris de l’Ajuntament”. Per al cap de llista de la coalició, falta una idea de poble. Des del seu punt de vista Sant Fost s’ha de preguntar com vol ser “no en els pròxims 4 anys, sinó de cara al 2030”. Les seves paraules d’una forma evident es dirigeixen a IUSF. Amb tot, Miquel vol allunyar-se de la retòrica frontista potser perquè amb la nova coalició es veu a prop de ser alcalde. “Ha faltat planificació, però ara mateix estem per parlar dels nostres projectes i deixar de mirar enrere per mirar endavant”.

En relació al pacte que no sempre va semblar possible i que és l’únic similar a la comarca, Miquel explica que “la força que tenen els dos partits a tot el territori” els dóna una potència que altres partits no tenen. Segurament, és conscient que una de les majors crítiques que faran del seu projecte des d’IUSF és que respon a interessos partidistes que no entenen el poble. “L’assessorament, del PDeCAT i ERC és tècnic i legal, mai ens diran com hem de fer les coses aquí”, aclareix.

Més enllà, el projecte de la formació independentista es concreta en els punts específics. Davant unes dades de robatoris a domicilis que han alarmat Sant Fost, Miquel proposa dotar de més recursos la policia local. La seva queixa és contundent: “No pot ser que Martorelles, que fa menys de tres anys que té policia local, amb menys població i territori, tingui més efectius que Sant Fost, no pot ser que la Junta de Seguretat només s’hagi reunit una vegada en tot el mandat”. El candidat proposa mancomunar serveis de seguretat amb altres policies locals i treballar braç a braç amb els Mossos d’Esquadra a Mollet.

En el que es refereix a un altre dels temes més debatuts els darrers 4 anys, la gestió de residus, Miquel torna a expressar la seva preocupació: “Europa demana que el 2020 es faci el 50% de recollida selectiva, a Sant Fost només se’n fa el 24,5%”, diu. “Es van comprar nous contenidors fa poc, però no s’ha replantejat el model”. Des d’ERC-Junts per Sant Fost proposen fer pedagogia perquè la gent entengui els avantatges de reciclar. A més volen estudiar un model de recollida per a cada barri basat en proves pilot. “Potser, on hi ha més edificis s’hauria de fer un model de contenidors i allà on hi hagi més cases un model de recollida porta a porta”, afirma Miquel.

Per últim, el cap de llista, quan parla sobre la B-500 diu que el traçat alternatiu està sobre la taula, però és un tema que demana d’anys per solucionar-se. “En aquestes grans decisions hi ha d’haver bona sintonia amb la Generalitat. Hem de treballar en la pacificació de la carretera de Badalona i fer que se sembli més al carrer d’un poble”, conclou.

Edicions locals