“La gestió d'IUSF, tot i que no és el nostre model, ha estat bona”

Núria Fresquet Candidata de Izquierda en Positivo a Sant Fost

Entrevistes 26-M

Núria Fresquet
Núria Fresquet

Sant Fost de CampsentellesAlbert Alexandre

Aquesta serà la tercera vegada que Núria Fresquet es presenti a les eleccions de Sant Fost. Primer ho va fer amb ICV-EUiA-E però l'atzar no va voler que entrés com a regidora, perquè la seva candidatura va quedar empatada a 224 vots amb ERC i la Junta Electoral va decidir a sorts qui es quedava la cadira. De 49 anys en porta 25 vivint al poble. Treballa en el món de la gestió de l'empresa i actualment ho fa en una consultoria. Té dos fills i afirma que li agrada caminar i llegir. Va començar en política pel seu sogre, l'històric del PSUC, Pere Falcó, i es defineix com a hereva d'aquella forma de fer política social.

Parlar de la candidatura d'Izquierda en Positivo encapçalada per Núria Fresquet és parlar de la fragmentació de l'esquerra a Sant Fost. L'any 2015 Podem, ICV i EUiA es van presentar conjuntament sota la marca Sumem. Malgrat això, el 2016 la formació lila es va escindir de la coalició i per aquests comicis de 2019 és Izquierda en Positivo qui vol capitalitzar el vot d'esquerres i l'acció del grup municipal de Sumem.

No en va, Fresquet ho deixa ben clar al citar les fortaleses de la nova formació amb què es presenta i que, creada el juliol de 2018, es defineix com una força d'esquerres "lliure de populismes i nacionalisme". "Aportem el que sempre ha aportat la nostra gent, des dels temps del PSUC, PCC ICV, EUiA, i darrerament Sumem per Sant Fost: estabilitat i una orientació de progrés a l'acció municipal", explica la candidata que durant l'últim mandat ha estat regidora de Sumem i ha estat un suport per al govern d'IUSF de Montserrat Sanmartí. "La gestió dels darrers quatre anys del govern municipal globalment ha estat positiva, tot i no ser en tot el nostre model", afirma.

Aquesta idea es veu en les propostes que Izquierda en Positivo té de cara a les pròximes eleccions i que, amb variacions, segueixen la línia de treball al consistori el darrer mandat. "Si parlem de robatoris a domicilis, és delicat, perquè, és un atac a la intimitat de la persona i és molt preocupant que se'n produeixin, però, Sant Fost en general, és un poble segur", diu Fresquet. És per això que proposa mesures específiques pensades per les característiques de cada barri com barreres o càmeres de vigilància. Així mateix considera que la presència de Mossos al poble "és el que caldria, perquè actuïn amb proximitat i que la policia local faci les seves funcions de 'guàrdia urbana'".

Pel que fa a la B-500 defensa que s'hauria de fer la "variant definitiva, minimitzant l'impacte ambiental i sense peatges". Mentre això no s'executi, la candidata diu que és necessari que s'habiliti un desviament provisional entre Can Romagosa i el Besòs.

La formació és molt crítica amb la Generalitat quan es parla de la connexió entre les urbanitzacions i el centre de Sant Fost. "Cal denunciar la Generalitat que és qui té la competència en el transport però es nega a intervenir perquè té altres prioritats de despesa, molt menys socials". Fresquet dona suporta a combinar una millora en la línia Badalona-Sabadell amb un reforç de l'Albus.

Per últim, mentre la resta de partits de Sant Fost consideren que el dels residus és un problema greu, la formació de Fresquet creu que "no es pot dir que hi hagi hagut molt debat sobre el model de gestió. Darrerament ha aparegut la qüestió, però amb un biaix clarament electoral". Per a ella, "el problema dels residus no és tant el de la recollida com el del tractament i això no ho pot fer l'Ajuntament de forma aïllada".

Edicions locals