“No faré de la política la meva professió com han fet altres”

Albert Bastida Candidat de Sant Fost en Comú Podem a Sant Fost

Entrevistes 26-M

Albert Bastida
Albert Bastida

Sant Fost de CampsentellesAlbert Alexandre

Amb 27 anys és el candidat més jove de tots els que es presenten, però això no sembla fer-li cap por perquè creu que el poble, vol un canvi. Afirma que sempre li ha interessat molt la política i el món associatiu i confessa que va entrar a militar a les joventuts del PSC tot i que, quan va veure el funcionament dels socialistes, es va desencantar i va deixar la militància. Va ser després de les eleccions europees de 2014 amb la irrupció de Podemos i l'esperit del 15-M que va decidir tornar a entrar en política. Li agradaria viatjar aquest estiu al Marroc i actualment treballa al departament d'hematologia i hemoteràpia a l'Hospital de Vall d'Hebron.

Podem i els comuns han unit forces de cara al 26-M i han creat la marca encapçalada per Albert Bastida, Sant Fost en Comú Podem. Tot i que en el darrer mandat la formació no ha estat al consistori, el cert és que ha dut a terme una tasca d'oposició fora murs que es concreta en una visió molt crítica de la gestió del govern.
"Som l'única força que mai ha governat ni ha donat suport a IUSF i per això podem trencar aquesta etapa i fer de l'Ajuntament un lloc obert i més transparent", explica Bastida. Afegeix que el partit que governa va abandonar el poble els tres primers anys i per electoralisme ha gastat "més de 3 milions d'euros en l'últim any de pressa i corrents". "S'ha fet una gestió molt opaca", sentencia.

La seva proposta és clara: "Si arribo al govern, serà per treballar amb i per la ciutadania. Ni per amics ni per empreses privades. No faré de la política la meva professió com han fet altres persones. Estaré com a màxim 8 anys perquè el meu codi ètic m'ho prohibeix".

Aquesta acusació als partits establerts és més òbvia en els temes concrets. Creu que hi ha un problema de seguretat que es solucionaria augmentant el nombre de policies locals fins a un total de 16 i millorant les seves condicions laborals. "La policia ha de tenir dos cotxes, no pot ser que un policia patrulli sol a la nit, ha de patrullar en parella", afirma el candidat. "Quan IUSF diu que no és necessari augmentar els policies menteixen, perquè en el pressupost ja es contempla que pagaran hores extres", explica. A més, no pensa que les càmeres siguin solució i per això proposa "diversificar la localització de la policia per abastar més territori i fer que el cos de Protecció Civil estigui en una altra zona". Bastida considera que la proposta de portar un destacament dels Mossos al poble, és "llençar bombes de fum com en altres temes, perquè el cos de Mossos no es pot permetre aquest extra".

En altres debats com el que fa referència a la B-500, el discurs de la formació es suavitza. "Pensem que qualsevol decisió important s'ha de prendre via referèndum vinculant", explica per afegir que en aquest tema "s'ha actuat abans de preguntar al poble". "No estem en contra del desdoblament, però creiem que hi ha alternatives molt més reals per pacificar la via", considera. Amb tot, Bastida creu que seria interessant fer un desdoblament de la B-500 per connectar-la amb el polígon industrial i alhora fer que el polígon es connectés amb altres vies importants com la C-17 o la carretera de la Roca. "Tenim un problema perquè ingressem molt poc amb l'impost d'activitats econòmiques i hem d'atraure empreses al polígon", assevera.

Per últim, critica que a Sant Fost no hi hagi una gestió de residus sostenible. “Paguem 400.000 euros anuals de multa per no reciclar, per això hem de tenir un model de residu zero”, conclou. 

Edicions locals