“S'han d'igualar les mesures de seguretat a tot el poble”

Begoña Romero Candidata del PP a Sant Fost

Entrevistes 26-M

Begoña Romero
Begoña Romero

Sant Fost de CampsentellesAlbert Alexandre

És Llicenciada en química i actualment treballa com a professora de secundària i batxillerat a una escola de la Zona Franca a Barcelona. Té 36 anys, està casada i és mare per partida doble. Tot i que actualment no viu a Sant Fost, hi ha viscut durant temps i encara hi segueix "molt vinculada". Explica que va haver de marxar per motius laborals, però segueix éssent una enamorada del poble i la seva vida natural i tranquil·la. "M'agrada molt passejar, llegir, estar en família, les coses normals", afirma. Aquesta serà la seva primera experiència en política municipal, tot i que de jove va estar afiliada a Nuevas Generaciones del PP.

El Partit Popular afronta les eleccions del 26 de maig amb una cara nova al capdavant de la seva candidatura. Begoña Romero substituirà Susana Ferrer amb l'esperança de revalidar la cadira obtinguda el 2015. Pel que fa a la nova candidata, tot i que creu que la veritable valoració del mandat de Montserrat Sanmartí l'han de fer els electors, considera acceptable el treball d'IUSF al govern.

Entre les prioritats dels populars hi ha el desviament de la B-500, la millora del servei de gestió de residus i dedicar esforços al que considera "urbanitzacions abandonades". Preguntada per les fortaleses del seu partit de cara a les eleccions, Begoña pensa que el PP és un bastió per incentivar el petit comerç, els transports públics i per aconseguir una millora dels entorns naturals del poble. "Sant Fost té un gran patrimoni natural gens explotat", considera Romero.

"També és molt important igualar les mesures de seguretat entre les diferents urbanitzacions", diu la candidata. Per a la popular, la sensació d'inseguretat entre els veïns ha incrementat en els darrers temps i considera que "s'han d'augmentar les patrulles de policia local i sobretot, els efectius nocturns". Així mateix, Romero pensa que és necessari reforçar els sistemes de videovigilància tant al poble com a totes les urbanitzacions, ja que "tots els veïns som iguals".

Certament, és en la diferència entre el centre de Sant Fost i urbanitzacions com Mas Llombart o la Conreria, on el Partit Popular creu que s'han de fer més esforços. "El nostre partit instaurarà una nova línia de microbús i un servei addicional de transport escolar per a les persones que ho sol·licitin". Afegeix Romero que el PP parlarà amb empreses de sistemes de navegació com Google Maps perquè "sabem que els vehicles d'emergència tenen problemes per arribar a algunes urbanitzacions, perquè no consten als seus mapes".

En referència a altres temes de debat com el de la B-500, el PP veu imprescindible fer complir el projecte de la variant, perquè el pas de la carretera per Sant Fost amb "la seva gran afluència de trànsit, quantitat de corbes i manca de voreres" el fa molt perillós. Per a Romero la millor opció és "un túnel gratuït".

Per últim, en el que té a veure amb el model de gestió de residus el PP pensa que tot i que l'Ajuntament ha canviat l'empresa que fa la recollida al poble, actualment, "no estan tots els contenidors col·locats, ni a la distància correcta, amb la qual cosa els veïns s'han de desplaçar molt per poder reciclar". És per tot això que Romero explica que des del PP "s'instarà a la concessionària que compleixi amb les exigències del contracte. Creiem que aquesta feina l'hauria d'haver fet l'actual govern". Per últim, Romero explica que si arriba a l'Alcaldia, col·locarà un punt verd mòbil per incentivar la recollida de residus contaminants.

Edicions locals