“L'independentisme també ha enfrontat les famílies de Sant Fost”

Cristian Tirado Candidat de Ciutadans a Sant Fost

Entrevistes 26-M

Cristian Tirado
Cristian Tirado

Sant Fost de CampsentellesAlbert Alexandre

Diu que fins que no va aparèixer Ciutadans, no estava tan ficat en política. De 39 anys, és el fill petit de cinc germans i recentment s'acaba de casar. Segons confessa, la seva família sempre ha estat ben avinguda, però creu que l'independentisme ha creat enfrontaments a les cases. Tirado treballa d'administratiu i és un gran amant del pop i el rock. "Tinc un grup de música i sóc fan d'Iron Maiden, Loquillo o Alaska", explica. Un altre hobby: "Abans fèiem reparacions de motos". Porta 30 anys a Sant Fost i 10 treballant a Mollet i per això considera que coneix bé el poble per ser alcalde.

Mai abans Ciutadans havia presentat candidatura a unes eleccions municipals a Sant Fost i per aquest motiu, els taronges i el seu cap de llista, Cristian Tirado, es troben en fase "d'escoltar el que vol la gent del poble". "Estem fent una investigació sobre quines són les necessitats del poble. Parlem amb gent i persones de la meva llista que estan ficades en associacions o al gimnàs", explica per reconèixer a continuació que encara s'està posant al dia dels debats més destacats al poble. Tot i això, Tirado considera que la fortalesa de Ciutadans és ben clara de cara al 26-M: "Som un partit que coneix tothom, constitucionalista, i tenim tota una estructura de treball darrera que ens dóna fortalesa".

Més enllà, el candidat de la formació taronja destaca entre les seves prioritats quatre grans temes: l'ecologia, la seguretat, la transparència i la neutralitat.

En el primer, assegura que "a baix del poble hi ha un camp amb plaques solars que sembla deixat de la mà de déu; em van dir que funcionen però fa temps que ningú les actualitza".

Li preocupa el tema de la seguretat i afirma que, si fos alcalde, aquest seria el primer que tractaria. "Hi ha hagut casos en què els lladres han entrat armats", diu. Per aquest motiu considera que s'ha de millorar el patrullatge. "Caldrà mirar si es poden augmentar els torns de nit, si és viable econòmicament", afirma. Així mateix creu que s'ha de fer un cens de cases buides per evitar ocupacions il·legals i saber quines zones són més propenses als robatoris. "Hi ha una llei que marca un mínim de 4,5 agents per cada 1.000 habitants i crec que no hi arribem", assevera. "No dic que es facin malament les coses però s'haurien de revisar", diu referint-se al govern actual.
Quan es tracta de transparència la seva visió sobre l'Ajuntament no és tan benevolent. "Entro a la pàgina i em costa trobar-hi la informació. Es pot fer molt millor", considera.

Tirado confia en el diàleg amb la gent del poble per establir un pla d'actuació. "M'han dit que hi ha carreteres on els cotxes corren massa i si hi hagués més presència policial a aquestes vies, es dissuadiria la gent que condueix temeràriament", diu referint-se a la B-500. Així, sobre el que cal fer amb aquesta problemàtica, el de Cs explica que "s'ha de preguntar més a la gent i sobretot a les persones a les quals la carretera passa per davant de casa seva, per saber què fer amb el problema".

Per últim, el candidat no defuig del gran tema que ha fet créixer el seu partit a Catalunya. "L'independentisme ha enfrontat a les famílies, també a Sant Fost. A la meva família tinc una germana tirant a independentista però com que no és radical es pot parlar amb ella", afirma. És per això que es compromet a què l'Ajuntament sigui un espai "lliure de símbols partidistes".

Edicions locals